راهکارهای خانگی برای رفع ناراحتی‌های کبدی  

یکی از اعضای حیاتی بدن، کبد است که در صورت بی‌توجهی به آن عوارضی را به بدن می‌رساند. بنابراین بهتر است برای پیشگیری و درمان اختلالات کبدی بخصوص کبد گرم از اقدامات خانگی استفاده کنید.

تاریخ انتشار: 08:19 - چهارشنبه 1403/02/19
مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
راهکارهای خانگی برای رفع ناراحتی‌های کبدی   

به گزارش اصفهان زیبا؛ یکی از اعضای حیاتی بدن، کبد است که در صورت بی‌توجهی به آن عوارضی را به بدن می‌رساند. بنابراین بهتر است برای پیشگیری و درمان اختلالات کبدی بخصوص کبد گرم از اقدامات خانگی استفاده کنید.

قدم اول

اولین قدم برای حفظ سلامت کبد این است که اگر یبوست دارید، آن را رفع کنید. با برطرف کردن یبوست، ضمن اینکه به حفظ کبد کمک شده است، از بسیاری از بیماری‌ها رها می‌شوید. بدین منظور تحرک کافی داشته باشید و از مصرف میوه، سبزی و مواد غذایی پر از فیبر غافل نشوید. همچنین خوردن آش، آبگوشت، خوراک کدو، خوراک به، سوپ جو و انواع غذاهای سنتی خنک و ملین همراه آلو بخارا برای برطرف کردن یبوست استفاده کنید.

درمان غذایی

-از سرخ کردنی‌ها صرف‌نظر کنید. غذاهای سرخ کرده علاوه بر اینکه فوایدی به بدن نمی‌بخشد، کبد را به خطر می‌اندازد. همچنین اعضاء دیگر بدن نیز می‌تواند آسیب ببیند.

-دور ادویه فراوان، تخم‌مرغ، سوسیس و کالباس، جگر، دل، قلوه و هر غذای سنگین را خط بکشید و به سراغ آنها نروید.

-با آب کاسنی و انار میخوش، آب لیموترش تازه و یا عصاره‌کش شده زرشک سیاه کوهی کبدتان را خنک نگه دارید.

-از زرشک، تمبرهندی، ریواس، ماش و برگ چغندر در تهیه غذاهایتان استفاده کنید.

-غذاهای رقیق مثل آش آبغوره، آش ماست و آش جو و… را از قلم نیاندازید.

-از مواد غذایی مناسب برای کبد و در فصل خود مثل: آب هندوانه، آب کدو، آب کرفس، آب گشنیز، آب خیار، دوغ ترش، ماست گاوی، آب سیب، آب خرفه، آب اسفرزه، آب جو، کاهو، چغندر پخته و سوپ گشنیز با آلوی بخارا یا تمر هندی یا انار یا غوره (همگی با مصلح) به اندازه کافی استفاده کنید.

-فندق از تنقلات مفید است چراکه بازکننده انسدادهای کبدی است، در عین حال چندان گرمی‌بخش نیست، اما اندک گرمی آن را می‌توان همراه با یک سردی‌بخش ملایم کرد.

-از ترکیب داروهای مناسب با سرکه‌انگبین استفاد ه کنید. همچنین از ترکیب عرق کاسنی و شاطره بهره‌مند شوید.

-رب انار را با آبغوره مخلوط کرده و اندکی آن را بجوشانید. پس از خنک شدن در یخچال بگذارید و از آن هر شب 3 الی 4 قاشق یک ساعت قبل از خواب میل کنید.(می‌توان با کمی آب هم آن را مصرف کرد)

 -مقداری عناب و زرشک را به وزن مساوی مخلوط کرده و بکوبید. هر شب 2 قاشق غذاخوری از آن را در کمی آب خیس کرده و تا صبح نگهدارید، سپس در همان آب مالش داده و عصاره کشی کرده و آب آن را صبح ناشتا میل کنید.

-از سالاد‌(کاهو، خیار، هویج، جوانه‎ها)، لیموترش تازه، سوپ جو هفته‎ای یک بار به همراه آلو بخارا، شربت عسل استفاده کنید.

-از ترشیجات طبیعی‌(زرشک، شاتوت،…)، انواع مرکبات، توت فرنگی، هویج، روغن زیتون، عناب، بالنگو و خاکشیر استفاده کنید.

درمان موضعی

-از سدر و ماست به صورت موضعی یا ضمادهای خنک مثل عصاره کدو یا خیار استفاده کنید.

-حجامت انجام دهید که حجامت بدن را خنک می‌کند.

-از حمام‌های گرم و طولانی حذر کنید.

-ورزش و تحرک داشته باشید، اما از فعالیت‌های بدنی بسیار سنگین خودداری کنید.

دکتر الهه حاج‌صادقی

پژوهشگر طب سنتی و متخصص طب سوزنی

برچسب‌های خبر
اخبار مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

- دیدگاه شما، پس از تایید سردبیر در پایگاه خبری اصفهان زیبا منتشر خواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد‌شد
- دیدگاه‌هایی که به غیر از زبان‌فارسی یا غیرمرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد‌شد

پنج × 4 =