اکوسیستم استارتاپی اصفهان با وجود ظرفیتهای فنی و منابع مالی فراوان، با چالشهای جدی همچون بیتوجهی به توسعه منابع انسانی، قوانین محدودکننده و مهاجرت استعدادها مواجه است.
انتخاب محیط کاری مناسب، یکی از مهمترین عوامل در مسیر رشد حرفهای و فردی افراد است. کار در استارتاپها یا شرکتهای بزرگ و بالغ هرکدام مزایا و چالشهای خود را دارند، اما آنچه اهمیت بیشتری دارد، کیفیت محیطی است که بتواند فرصت یادگیری، همکاری و پیشرفت را فراهم کند.
اصفهان بهعنوان استان پیشتاز در عرصه علم و فناوری با سهم بیش از ۹ درصد از کل شرکتهای دانشبنیان کشور، رتبه دوم را از این لحاظ در بین استانها دارد و براساس آمارها، سهم اقتصاد دانشبنیان در اصفهان حدود ۲, ۵ درصد و بیشتر از میانگین کشوری است …
سرمایهگذاری در استارتاپهای اصفهان در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشته است. بازیگران جدید وارد اکوسیستم استارتاپی اصفهان شدهاند و سرمایههای جدیدی به نوپاها تزریق شده است.
شرکتهای دانشبنیان اصفهان با چالشهای متعددی در حوزه تأمین منابع مالی روبهرو هستند که رشد و توسعه آنها را بهشدت محدود کرده است.
در استان اصفهان فقط سه تعاونی دانشبنیان تشکیل و راهاندازی شده است. این سه تعاونی در حوزههای برق الکترونیک، مواد و محصولات مبتنی بر فناوریهای پیشرفته شیمیایی و فناوری زیستی کشاورزی و صنایع غذایی فعال هستند.
از ظرفیت دانشبنیانهای اصفهان میتوان برای جهش تولید با مشارکت مردم استفاده کرد. دانشبنیانها مهمترین تجربه مردمیسازی در اقتصاد هستند؛ چون متشکل از نخبگانی هستند که به تولید دانش و فناوری، متناسب با دانش و تکنولوژی روز دنیا اقدام میکنند.
نشست خبری هجدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی صبح روز گذشته برگزار شد. در این نشست، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی قدیمیترین و معتبرترین رویداد فناوری و فنآفرینی کشور است که تلاش میکند با حمایت و تشویق شرکتهای دانشبنیان در راستای حل مسائل و چالشهای اساسی کشور گام بردارد.
راساس اظهارنظرهای برخی فعالان حوزه دانشبنیان، شاخص ثبت مالکیت معنوی در اصفهان وضعیت مطلوبی ندارد و خروجی ثبت اختراعات در اصفهان قابلقبول نیست …
نشست خبری جایزه ملی فناوری نکست (نوآوری کارآفرینان سرآمد توسعه) صبح روز گذشته در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان برگزار شد. در ابتدای این نشست،رئیس مرکز توسعه فناوریهای راهبردی معاونت علمی ریاستجمهوری گفت: هدف اصلی رویداد جایزه ملی نکست شناسایی و حمایت از فنآفرینان بالغ کشور در جهت توسعه سبد محصولات خود با بهرهگیری از فناوریهای نوظهور جهانی است.
استارتاپهای فعال در حوزه گردشگری، حملونقل و لجستیک، تولید محتوا و مالی عملکرد موفقتری در مقایسه با سایر استارتاپها در اصفهان داشتهاند.
دانشبنیانهای اصفهان طی سالهای اخیر با استفاده از فناوریهای جدید برای تغییر پارادایمهای تولید در بخشهای مختلف اقدام کردهاند و با شناسایی عارضهها و تلاش برای رفع آنها، دستاوردهای مهم و اثرگذاری داشتهاند.